Hogyan kell használni az óvszert?

Helyes használat esetén az óvszer védelmet nyújt a terhesség és a szexuális úton terjedő fertőzések ellen – elengedhetetlen, hogy tudd, hogyan kell helyesen alkalmazni és eltávolítani.

Olvasd el a Kezdők óvszerhasználati útmutatóját, hogy megtudd, mi a különbség a különböző óvszertípusok között!

Ha már kiválasztottad a megfelelő óvszert, ideje megtanulnod, hogyan kell hatékonyan használni. Ez az útmutató elmagyaráz mindent, amit az óvszer felhelyezéséről, használatáról és eltávolításáról tudni kell.

Győződj meg arról, hogy az óvszer használata biztonságos!

Először is: soha ne használj egy óvszert többször, és mindig figyeljetek oda az óvszer használatra, mielőtt elkezdenétek az aktust!

Az erekció korai szakaszában spermiumok és nemi úton terjedő fertőzéseket okozó organizmusok alakulhatnak ki, ezért győződj meg róla, hogy becsomagolod, mielőtt kidobnád!

Hogyan kell az óvszert feltenni?

A használathoz vedd ki az óvszert a csomagolásából.

Az óvszer belsejében megrekedt levegő az óvszer elszakadását okozhatja. Ennek elkerülése érdekében szorítsd össze az óvszert zárt végét a mutató- és hüvelykujjaid között, majd helyezd partnered merev péniszére, ügyelve arra, hogy a tekercs kívül legyen.

Miközben még mindig összenyomod az óvszer zárt végét, a szabad kezeddel tekerd le a saját (vagy partnered) péniszének szárán.

Ne felejts el síkosítót használni, mielőtt behatolnál partneredbe!

Tartsd a helyén az óvszert!

Ügyelj arra, hogy az óvszer a helyén maradjon szex közben, és ha felcsúszik, tekerd vissza a helyére, mielőtt folytatnád a szexet!

Ha az óvszer lecsúszik, szabadulj meg tőle, és helyezz fel egy újat, mielőtt folytatnád a szexet!

Óvszer használata orális szexhez

Az orális szex során az óvszer vagy foggumi viselése az egyetlen módja annak, hogy megvédd magad a szájon át terjedő nemi betegségektől.

Nem szereted a gumiszerű ízt a szádban? Ne hibáztasd magad! Szerencsére az ízesített óvszerek választéka vetekszik egy fagylaltozóéval. Akár a mentolos ízt kedveled, akár valami gyümölcsösebbet (például áfonyás sajttortát), biztosan találsz olyan ízesített óvszert, amely elnyeri a tetszésedet.

Óvszer használata anális szexhez

Az óvszer nem csak a nem kívánt terhességtől véd meg, hanem a nemi betegségektől is. Ez azt jelenti, hogy anális szex közben feltétlenül óvszert kell viselned!

A gumi nagyobb valószínűséggel szakad el vagy jön le anális szex közben, ezért fontos, hogy meggyőződj arról, hogy a választott óvszer biztonságosan használható és megfelelően illeszkedik Rád. Érdemes lehet egy extra erős darabra is beruházni!

Hogyan kell kidobni az óvszert?

Az ejakuláció után húzd vissza a péniszedet, miközben az óvszert még mindig szilárdan a helyén tartod, majd csomagold egy zsebkendőbe, és dobd ki a szemetesbe! Soha ne húzd le az óvszert a WC-n!