Kezdő útmutató a fűzőkhöz

Talán a legszexibb fehérnemű, amit el lehet képzelni!  A fűző irigylésre méltó alakot ad és növeli az önbizalmat – ez igazán nyerő kombináció a hálószobában. A fűzők világa azonban sokak számára zavarba ejtő lehet, de nem kell tőle félni.

Ebből az útmutatóból mindent megtudhatsz, amit tudnod kell, a méréstől kezdve a fűző felhúzásáig! Ne feledd, hogy 1 éves egyszerű visszaküldési lehetőséggel annyi fűzőt próbálhatsz ki, amennyit csak akarsz annak érdekében, hogy megtaláld a tökéletes illeszkedést.

Hogyan vásárolj fűzőt?

A fűzőket centiben mérjük, és a feltüntetett méretek (pl. 28, 30) azt jelentik, hogy a fűző mit mér hüvelykben a derék körül, amikor a háta teljesen zárva van, és alul nem látszik a bőr vagy a szeméremdomb.

Mivel a fűzőket úgy tervezték, hogy csökkentsék a derék méretét, így célszerű a méretednél egy számmal kisebbet vásárolni. Kezdd a mérést a derekad körül (a törzs legkisebb része, közvetlenül a bordák alatt, ahol természetesen a legvékonyabb).

Ha először vásárolsz fűzőt, a tested nem lesz hozzászokva ahhoz, hogy egy alakformáló ruhába szorítsd, ezért ne próbáld meg beletuszkolni magad rögtön a legszorosabb fazonba!

Az, hogy a tested mennyit bír el, nagyban függ attól, amit mi „összenyomódási tényezőnek” nevezünk – hogy mennyire könnyen tudja összenyomni a derekadat kisebbre.

Első fűzővásárlóként talán könnyebben meg tudod ítélni, hogy mennyire tudod összenyomni a derekadat a mérőszalag segítségével. Egyenesen állva helyezd a mérőszalagot a derekad köré, majd óvatosan húzd meg összenyomva a méretet kisebbre. Lehet, hogy Te könnyen „eltünteted” a centiket, míg másoknak ez nehezebb lehet.

Általános szabályként az első derékcsökkentő fűzőnek 4 és 6 centivel kisebbnek kell lennie a saját derekadnál, és minél könnyebben szorítod, annál könnyebben fog csökkenni a derekad.

Példa: Tegyük fel, hogy a derékbőséged 71 cm.

Ha egy mérőszalaggal könnyedén le tudod csökkenteni a derekadat 6 centivel vagy annál nagyobb mértékben, akkor célszerű olyan fűzőt választanod, amely több mint 6 centivel kisebb a saját derekadnál, mivel egy kis gyakorlással gyorsan le tudod majd csökkenteni a derekadat. Ezért érdemes egy 60 centis fűzőt választanod.

Édes Élet Pro Tipp: Ha ez nehezen ment, vagy összesen kevesebb, mint 10 centivel tudtad csökkenteni a derekadat, akkor egy 65 centis fűzőt érdemes vásárolnod, mivel a testednek hosszabb időbe telhet, amíg hozzászokik a derékcsökkentő ruhadarab viseléséhez, és a 10 centis különbség kihívást jelenthet.

Hogyan viselj fűzőt?

Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, amikor először próbálnak fel egy fűzőt, az az, hogy megpróbálják az egészet egyedül csinálni. Ha nem vagy hozzászokva ahhoz, hogy magadat fűzd be, akkor valószínű, hogy egy csomó kuszaságba keveredsz, és még a fűzőt is elgörbítheted.

Ha még soha nem viseltél fűzőt, nézd meg figyelmesen a videót, hogy biztosan tudd, mit csinálsz, mielőtt belekezdesz!

Fűzők A-tól Z-ig

Fűzővásárláskor ezeket a kifejezéseket sokat fogod használni, ezért ismerkedj meg velük, és a végén olyan fűzőt kapsz, amit garantáltan szeretni fogsz!

Acélcsontozás: Vékony fémcsíkok, amelyeket a fűző függőleges zsebeibe varrnak. Az acélcsontozás formálja a testet, és felelős a fűző viselésének derékcsökkentő hatásáért.

Halcsont: A fűző elején lévő, nagyméretű kampós és szemes rögzítésnek látszó rögzítés. Általában fémből készül, és a jó minőségű fűzőknél szilárdan zárva marad, és nem látszik alatta a hús.

Műanyagcsontozás: Műanyagcsíkok, amelyeket a fűzőkbe, míderekbe, a legtöbb fűzős ruhába, valamint néhány nadrágtartó öv függőleges zsebeibe varrnak. Jobban csavarodhat, hajlik és hajlítható, mint az acél fűzőcsontok, és nem hoz létre homokóra alakot, de szilárd formát ad a ruhadarabnak, így az ugyanúgy néz ki rajtad, mint a fogason.

Szemérmességi panel: Egy anyagdarab, amelyet a fűző belsejébe varrnak a fűző hátsó részéhez. A szemérmességi panel laposan a testhez simul, és megakadályozza, hogy a bőr kilátszódjon, de egy kicsit félre is lehet hajtani, ha egy kis húst is szeretnél megmutatni!

Szemek: A fémgyűrűk, amelyeken keresztül a fűzőt átfűzik.