Az Édes Élet fehérnemű útmutatója a melltartó stílusokhoz

Akár magadnak, akár a szerelmednek vásárolsz, a melltartóvásárlás nem egy egyszerű mutatvány. Merevítős, nem merevítős, kosár nélküli, vagy sejtelmesen nyitott… Ilyen választék mellett, hogyan indulj el a melltartók útvesztőjében?

A megfelelő pántméret és kosárméret meghatározása az első lépés a siker felé, de a hozzád vagy a partneredhez illő stílus kiválasztása szintén alapvető fontosságú. Ahogyan nem mindenki választana skinny farmert a trapéz helyett, úgy a fedés, a kosárforma és a szabás is nagyban befolyásolja, hogyan érzed magad új melltartóddal kapcsolatban.

Az is fontos, hogy a fehérnemű kiválasztásakor szem előtt tartsd a mellbőségedet!  Egyes fazonok csodásan állnak az A – C kosárméretű hölgyeknek, míg más szabások a nagyobb kebleken mutat igazán jól. A következőkben ismertetjük a legnépszerűbb melltartófazonokat, és elmagyarázzuk, hogy milyen testalkatokhoz illenek a legjobban.

Vállpántos melltartó

A „merevítővel ellátott melltartó” elnevezést minden olyan melltartóra használjuk, amelyek alján drót fut végig. Ezek adják az alátámasztást a melleknek.

A merevítős melltartók különösen népszerűek a teltebb keblű hölgyek körében, mivel ezek megfelelő támogatást és formát biztosítanak. A merevítős melltartók lehetnek párnázatlanok, puha kosarakkal vagy párnázottak, formázott kosarakkal, ezért érdemes ellenőrizned a termékleírásban és a részletes fotókon, hogy biztos lehess a választásban.

Kinek ajánlott a merevítős melltartó?  Mindenkinek! Egyedül abban az esetben nem a legjobb választás, ha egy nőnek nagyon kicsi a melle.  Ebben az esetben nem feltétlenül van szükség alátámasztásra.

Háromszög melltartó

A háromszög melltartó általában egyszerű felépítésű: két háromszög alakú szövetdarab, amelyek a melleket takarják, a pántok pedig mindkét háromszög felső „csúcsához” kapcsolódnak.

Az anyag általában nem párnázott és meglehetősen vékony, esetleg csipkés, selymes vagy áttetsző, azonban egyes háromszög melltartók habszivacs bélésű kosarakkal rendelkeznek, amelyek további formát és tartást biztosítanak.

A háromszög melltartók általában nem rendelkeznek merevítővel, ezért nem biztos, hogy alkalmasak mindennapi viseletre, ha nagyobb a melled!

Kinek ajánlott a háromszög melltartó? Inkább kisebb keblű hölgyeknek ajánlott, illetve hálószobai viseletre is tökéletes.

Puha kosaras melltartó

A puha kosaras melltartók talán a legkényelmesebbek, mivel nincs bennük merevítő, amely a bőrbe vájna, és nincs szivacs, ami természetellenessé teszi a melleket. A puha kosaras melltartók azonban nagyon minimális alátámasztást, és kiemelést biztosítanak.

A puha kosaras melltartók egyszerűek és szexik, de a legtöbb nő számára nem praktikusak a mindennapokban. A B kosárméretnél nagyobb méretű hölgyek valószínűleg nem fogják úgy érezni, hogy támogatja őket a melltartó, ezért talán kevésbé kényelmesek a számukra. Összefoglalva, a puha kosaras melltartók tökéletesek a hálószobában, de nem alkalmasak a mindennapi viselethez.

Push-Up melltartó

A push-up melltartók eléggé maguktól értetődőek – úgy tervezték őket, hogy nagy dekoltázst biztosítsanak a mellek megemelésével, a drótozás és a párnázás kombinációjával. A push-up melltartó párnázása gyakran kivehető, így variálható a dekoltázs mérete.

Ez a stílus nagyon szexi, és alkalmas arra, hogy nagyobbá varázsold a melleidet! A push-up melltartók gyakran mély V-nyakkivágással rendelkeznek, és a kosarak között egy kis középső résszel végződnek.

Kinek ajánlott a push-up melltartó? Bármilyen mérethez tökéletes, de leggyakrabban A-DD/E méretben gyártják.

Párnázott melltartó

A párnázott melltartó kifejezés minden olyan melltartóra érvényes, amely nem puha szövetből készült kosarakkal, hanem (néha kivehető) párnákkal és/vagy formázott kosarakkal rendelkezik.

A hozzáadott szivacs remekül formálja, emeli és támogatja a melleket. Lehet mélyen dekoltált nyakkivágásuk vagy nagyobb középső részük, ami extra különlegességet ad a melltartónak.

A párnázott melltartók nagyon sokoldalúak – próbáld ki, hogy ruha alatt viseled őket a dekoltázs fokozása érdekében. Csak ne feledd, hogy abban a méretben vásárolj, amiben szükséges, és ne abban, amilyenben szeretnél lenni!

D vagy DD kosárméretig bármilyen méretre szuper választás, ha egy kis extra alátámasztásra vágysz!

Fél kosaras melltartó

A fél kosaras melltartók, más néven a „demi cup”-ok, kevesebb alátámasztást nyújtanak, mint a teljes kosaras melltartók, és úgy tervezték őket, hogy éppen a mellbimbó vonala felett álljanak meg. Ez a típus nagyszerű a felsők és ruhák alacsony, szögletes vagy kerek nyakkivágásához, valamint a szexi dekoltázs eléréséhez.

A fél kosaras melltartók gyakran formázott kosarakkal rendelkeznek, amelyek tartást és formát adnak, és szélesebb szabásúak (a kosarak közötti szövetdarab), hogy biztosítsák a jó illeszkedést, de lehetnek puha csipke- vagy pamut melltartó kosarak is. A nem formázott fél kosaras melltartókat általában hímzéssel vagy csipkével díszítik, hogy még vonzóbbá tegyék a dekoltázst!

A legjobb kisebb és közepes méretű keblekhez, amelyek kevesebb alátámasztást igényelnek. De egy szexi koktélruhát is feldobhatsz vele, mellmérettől függetlenül!

Negyed kosaras melltartó

A negyed kosaras melltartó a fél kosaras stílus extrémebb változata, még kevesebb anyaggal, amely a mellet takarja. Ez a szexi stílus feldobja a melleket, miközben felfedi a mellbimbókat.

A negyed kosaras melltartók nagyszerűek mindazok számára, akik feltárulkozó hálószobai megjelenésre vágynak, de szeretnének valamilyen fokú tartást. Gyakran viselik mellbimbó bojtokkal a csábító burleszk stílus érdekében. Ne feledje, hogy ez a forma nem alkalmas ruha alatt való viselésre, és nem biztos, hogy a nagyobb mellű nők számára a legjobb választás.

A legjobb a következőkhöz: Kisebb és közepes méretű keblekhez, amelyek kevesebb alátámasztást igényelnek, hálószobai viselet.

Nyitott kosaras melltartó

A nyitott kosaras melltartókban nincs anyag a mellvonal és a pántok között, így a mellek teljesen szabadon maradnak.

Egyes nyitott kosaras melltartókban van egy plusz szövetdarab, amely nagyobb fedést biztosít, de ezt a stílust többnyire önmagában vagy néhány mellbimbó dísszel viselik.

Ezzel a szexi stílussal biztosan felfigyelnek rád!

A legjobb választás kisebb és közepes méretű keblekhez, amelyek kevesebb alátámasztást igényelnek.

Peek-a-boo melltartó

Ki mondta, hogy a szexinek komolynak kell lennie? A kacér peek-a-boo melltartóknak általában van egy kis résük a kosár mentén, amely bepillantást enged a mellre, de anélkül, hogy annyi bőr látszódna, mint egy nyitott kosaras melltartó esetében.

A kukucskálós melltartók általában puha kosárral rendelkeznek. Ez a stílus nagyszerű mindenkinek, aki ki akar lépni a komfortzónájából egy szexibb fehérneművel.

Szuper választás abban az esetben, ha szeretsz incselkedni, anélkül hogy mindent felfednél.

Hosszított melltartók

Tökéletes azok számára, akik a melltől a derékig formázni szeretnék az alakjukat. A longline melltartók hosszabb mell alatti pánttal rendelkeznek, így kiemelve az alakot. Sok modell egy rövidebb fűzős résszel rendelkezik, így lehet merevítős, illetve puha is. 

Sok hosszított melltartó elöl is zárható, ami extra szexi hatást kölcsönözhet a hálószobában.

Bármilyen méretre szuper választás akár nappali, akár hálószobai viseletről van szó.