Hogyan válaszd ki a megfelelő melltartó méretet?

Valószínűleg mostanra már úgy gondolod, hogy ismered a melltartó méreteket. De mikor méretted meg magad utoljára? A nők 90%-a rossz méretet visel, ami az ezzel járó egészségügyi kockázatokat figyelembe véve kissé aggasztó. Még egy kis súlycsökkenés vagy növekedés is befolyásolhatja a méretedet, és mivel nagyon kevés ember marad ugyanolyan méretű és alakú egész felnőtt életében, nagy az esélye, hogy úgy változott a mellméreted, hogy észre sem vetted. Éppen ezért javasoljuk, hogy legalább évente egyszer ellenőrizd a melltartó méretet!

Szerencsére nincs szükséged arra, hogy egy profi fehérnemű szakértő rontson be a házadba egy mérőszalaggal: itt van néhány szakértői tipp, hogy ezt Te magad is megtehesd, egyszerűen és könnyedén!

Hogyan találd meg a megfelelő melltartó méretét?

Mielőtt belevágnál, elő kell venned a legkényelmesebb melltartódat (mivel jó eséllyel ez az, amelyik a legjobban illik rád), egy puha mérőszalagot és egy tükröt. Győződj meg róla, hogy a melltartónak nincs extra párnázottsága, mivel ez tévesen befolyásolhatja a méret leolvasását!

A tükör előtt állva, miközben viseled a melltartót, vezesd a mérőszalagot a hátad köré, és szorosan (de ne nagyon!) húzd a mellkasod alatti bőrhöz, ahol általában a merevítés található. Ellenőrizd a méretet centiben, és ha páratlan a szám, kerekítsd fel a következő páros számra- ez lesz a pántméret.

Ezután vidd a mérőszalagot a mellkasod legnagyobb részéhez, úgy, hogy a testedhez szorítod, majd olvasd le a méretet! Ez a mellbőség mérése.

Itt az ideje a mateknak. Vond le a pántméretet a mellkas méretéből, és bármennyi is a különbség, az megadja a kosárméretet!  Minden centiméternyi különbség a mell alatt és a mellméret között egy plusz kosárméretet jelent; így például, ha 36 centimétert mértél a mell alatt, és 40 centimétert a mell körül, akkor 4 centiméternyi méretkülönbség marad, ami 36DD méretet jelent. Egyszerű, igaz?

Nem kosárméretű melltartók

Néha előfordulhat, hogy olyan melltartókkal találkozol (különösen szettekben), amelyek méretezése nem a kosárméret, hanem a ruhaméret, illetve a S, M vagy L szerint van megadva, és ez kissé elbizonytalaníthat.

Az Édes Élet oldalán minden ilyen melltartó rendelkezik egy márka általi mérettáblázattal, amely megadja az egyenértékű ruhaméretet, de nem feltétlenül a kosárméretet.

Testvérméretek

A melltartó által befogadható térfogat (azaz a puszta cici méret) arányos a mell alatti méreteddel, ami azt jelenti, hogy ha megnöveled a melltartó alatti méretet, akkor a kosárméretet is növeled, még akkor is, ha ugyanazt a kosárméretet választottad.

Tegyük fel, hogy 75B méretű vagy. Ha a melltartó mell alatti méretét megnöveled a következő szélességűre (75-ös), és a kosárméretet egy mérettel csökkented (A), akkor az úgynevezett „testvérméretek” egyikét kapod meg – vagyis egy olyan melltartót, amelynek térfogata lényegében megegyezik a valódi méretével.

Ehhez azonban szükség van némi gondolkodásra: technikailag egy 70A melltartó ugyanolyan térfogatú lenne, mint egy 32A, de mivel a legtöbb melltartó csak 3 kampós a hátsó rögzítésen, nem valószínű, hogy a legjobb illeszkedést tudod elérni a mell alatt. Általánosságban elmondható, hogy mindkét irányban két testvérmérettel feljebb lehet menni!