Hogyan válasszuk ki a tökéletes szerepjáték jelmezt?

Néhányunknak a „szerepjáték” szó hallatán a hideg futkos a hátán; más pedig inkább megrémül ennek a szónak a hallatán, mivel leginkább a középiskolás fellépések jutnak eszébe róla. Sokan, sokfélék vagyunk. Az az egy biztos, hogy a szerepjáték a hálószobában sokkal többről szól, mint a régóta dédelgetett és ki nem mondott fantáziád megélése arról a rendőrről, aki egyszer megbírságolt.

Egy másik személyiség felvállalásával sokan könnyebben megnyílunk, és olyan helyzeteket, gyakorlatokat fedezhetünk fel, amelyeket normális esetben soha nem hoznának szóba, így sokkal nagyobb kiteljesedést tapasztalhatunk meg. Ráadásul közelebb kerülhetünk a partnerünkhöz is.

De hogyan lehet belevágni anélkül, hogy egy kicsit, nos, nevetségesnek éreznéd magad? Csak olvass tovább, hogy ne csak azt tudd meg, hogyan választhatod ki a számodra megfelelő forgatókönyvet (és ruhát), hanem azt is, hogyan teljesedhetsz ki a legjobban szerepjátékokban!

Mit szeretnél pontosan?

Á, az ősrégi, és közhelyes kérdés. De ha azon gondolkodsz, hogy bevezetsz egy kis szerepjátékot a szerelmi életedbe, fontos átgondolnod, hogy mit szeretnél kihozni belőle.

Talán először szeretnél kipróbálni egy kis kötözést, de túlságosan szégyenlős vagy ahhoz, hogy „önmagadon” kísérletezz. Ebben az esetben egy kis rendőr témájú játék könnyű és nem fenyegető választás – elvégre az egyenruha részeként szükséged lesz a bilincsekre is, nem igaz?

Szeretnéd felrázni a rutinodat, de nem feltétlenül szeretnél teljes jelmezt felvenni? Válassz valami olyan egyszerű dolgot, mint egy parókát vagy egy új ruhadarabot! Menjetek el egy bárba a szeretőddel, és tegyetek úgy, mintha idegenek lennétek egymásnak, akik sejtelmesen méregetik egymást. Ez visszahozza az izgalmat anélkül, hogy túlságosan kilépnél a komfortzónádból!

Vedd figyelembe azt is, hogy milyen hatalmi dinamikára vágysz. Ha tetszik az ötlet, hogy a partnered főnökösködik és megmondja, mit csinálj, akkor ideálisak számodra az olyan szerepjátékok, amelyekben Te vagy az alárendelt fél (gondolj a titkárnőre és a főnökre, az orvosra/ápolóra és a betegre, vagy akár a mesterre/úrnőre és a rabszolgára). Szeretnél Te lenni a főnök? Csak fordítsd meg a szerepeket!

Akár van már egy világos forgatókönyv a fejedben, vagy csak szeretnél valami mást kipróbálni, mindig érdemes meghatározni a vágyaidat, mivel ez segíteni fog abban, hogy a szerepjáték hogyan alakuljon, és levesz egy kis nyomást rólad, valamint a partneredről is.

Beszéljétek meg!

Ha már tudjátok, hogy mit szeretnétek, itt az ideje, hogy megbeszéljétek. Végül is, ha egy szűk tűzoltó ruhát adsz át neki mindenféle kontextus nélkül, lehet, hogy kicsit vonakodni fog, hogy csatlakozzon.

Magyarázd el, hogy pontosan mit szeretnél, mi történjen a fantáziádban! Ha pontosan tudja, hogy mire vágysz, akkor könnyebb lesz improvizálni a „cselekmény” körül, mintha csak úgy rögtönöznél, ami ahhoz vezethet, hogy mindketten kényelmetlenül érzitek magatokat, és nem teljesülnek a vágyaitok.

Ha aggódsz, hogy esetleg kicsit sértőnek érzi majd a fantáziádat, és hirtelen azt hiszi, hogy minden rendőr után vágyakozol, akit csak látsz, próbáld meg egy olyan álom kontextusában megfogalmazni, amely őt helyezi az általad kívánt szerepbe. „Volt egy álmom, amiben te egy rendőr voltál, aki megbilincselte a kezemet a hátam mögött, majd a saját módszereiddel bántál velem” – ezt néhányan könnyebben lenyelik, mint azt, hogy „Le akarok feküdni egy rendőrrel”.

Ebben a szakaszban az is fontos, hogy megszabd a határaidat. Beszéld meg vele, hogy mit szeretnél és mit nem, ha csinálna vagy mondana. Ha valamilyen kötözéssel színesítenéd a játékodat, akkor ne felejts el egy biztonsági szót meghatározni, hogy a partnered pontosan tudja, mikor akarod, hogy abbahagyja.

Tervezd meg a ruhádat!

Most, hogy már pontosan tudod, mit szeretnél a szerepjátékodban, itt az ideje, hogy kiválaszd a jelmezedet. Szexi jelmezek kategóriánkban rengeteg egyenruhát, ruhát és kiegészítőt találsz, amelyek közül választhatsz, akár felnőtt diákruhát keresel, akár egy komornyik bőrében szeretnél bújni.

Ha egy kicsit feszengsz az öltözködésed miatt, akkor nem kell elsőre mindent beleadnod: elég néhány apró kiegészítő, például egy sztetoszkóp vagy egy kalap, hogy megteremtsd a hangulatot.

Mint minden ruhadarab kiválasztásánál, itt is fontos, hogy olyan stílusokat válassz, amelyekben kényelmesen érzed magad. Vedd figyelembe a testalkatodat, és keress olyan stílusokat, amelyek hasonlóak a már viselt dolgaidhoz, mivel ez segít abban, hogy a legmagabiztosabban érezd magad a játék során.

Ha a csípődet és a fenekedet szeretnéd eltakarni, akkor a bővülő szoknya mesés választás; ha pedig karjaidat szeretnéd, akkor keresd a hosszú ujjas jelmezeket. A kivágásokkal ellátott jelmezek remekül kiemelik a karcsú derekat. Akik pedig szeretnék megmutatni a dekoltázsukat, keressenek mélyen dekoltált vagy elöl cipzáras szetteket!

It’s a showtime!

Ha már megvan a forgatókönyv és a tökéletes jelmez, ideje elgondolkodnod a díszleten is. A fantáziádban szerepel egy íróasztal? Győződj meg róla, hogy egy könnyen elérhető helyen van, és tisztítsd meg minden olyan dologtól, amit könnyen el lehet törni! Egy kis kihallgatást szeretnél eljátszani? A lámpákat kapcsold le egy kivételével, hogy megteremtsd a hangulatot!

A helyszín megváltoztatásával és néhány extra elemmel sokkal könnyebben megteremtheted a hangulatot. Mintha nem is a nappaliban vagy a hálószobában lennétek, hanem egy osztályteremben vagy egy börtöncellában, ami hitelesebbé teszi a játékot.

És ha elkap a kacagás? Ne aggódj –  a játék célja a szórakozás!