Hogyan használd a Kegel golyót?

Emeld a Kegel gyakorlatokat új, kellemesebb szintre a Kegel golyókról szóló útmutatónk segítségével!

Kegel gyakorlatok, Ben Wa golyók, burmai golyók, gésa golyók, rázógolyók – sokféle néven ismeretesek, de a Kegel golyók általában mind ugyanazt segítik elő: erősebb medencefeneket, ami feszesebbé teszi a hüvelyedet, javítja a hólyag szabályozást, és ami a legjobb, intenzívebb, valamint hosszabb ideig tartó orgazmusokkal áld meg.

A Kegel golyók rengetegféle méretben és súlyban kaphatók, így a korodtól, és a vaginád alakjától függetlenül megtalálhatod a számodra megfelelő modellt! Bármelyik típusról legyen szó, ez az útmutató segít abban, hogy a legtöbbet hozd ki a belső izmok gyakorlataiból!

Szeresd a síkosítót!

Mivel sok Kegel golyó sima és könnyen behelyezhető, előfordulhat, hogy használatuk során lemondasz a síkosítóról. Javasoljuk, hogy mindig használj legalább egy keveset a Kegel golyókkal, hiszen ez segít a behelyezésben, és az eltávolításban.

Nincsenek szabályok arra vonatkozóan, hogy mennyi az ideális mennyiségű síkosító. A medencefeneked erősségétől és a golyó súlyától függően a túl sok kenőanyag valójában megnehezítheti a gyakorlatok elvégzését. Mindig bőséges mennyiségű vízalapú síkosítóval kezdj – ami minden játékkal kompatibilis -, és szükség szerint lassan csökkentsd a mennyiséget, ha úgy érzed ez már sok.

Állíts be egy edzésprogramot!

Akárcsak az edzőterembe járás, a Kegel golyókkal is akkor érheted el a legjobb eredményeket, ha rendszeresen gyakorolsz velük. Ráadásul a Kegel golyók rendszeres használatával jobban megismerheted a saját testedet és jobban meg tudod mondani, mikor érdemes átállnod a következő méretű vagy súlyú golyóra.

A kezelés megkezdéséhez helyezd be a Kegel labdát úgy, hogy a húzózsinór a testeden kívül maradjon! Ezután szorítsd össze a Kegel izmaidat a golyó körül! 

Fontos, hogy ne szorítsd össze a combodat, a hasadat vagy a farpofádat, hiszen ezeket az izmokat nem dolgoztatja meg a játék.

Akkor tudod, hogy a megfelelő izmokat használod, ha ezek ugyanazok, amelyeket akkor szorítasz össze, amikor pisilned kell. A golyók összeszorítását és elengedését hetente több napon keresztül, meghatározott ideig kell gyakorolnod. Ha rendszeresen edzel, pillanatok alatt látni fogod az eredményt.

Játssz kedvtelésből!

Szerencsére a Kegel golyók jóval többre hivatottak, mint puszta medencefenék edzésre! A gyakorlatorientált Kegel golyók mellett ott vannak a csábító gésa golyók is, amelyek szabadon mozgó súlyokat tartalmaznak, és mozognak használat közben, illetve a vibrációs tojások, amelyek jól működnek a Kegel gyakorlatok közben is.

Csúsztass a farzsebedbe egy szett gésa golyót a randi előtt, hogy fokozd az izgalmat, mielőtt a hálószoba közelébe kerülnétek, vagy viseld kedvenc vibráló Kegel golyóidat orális vagy anális szex közben. Sok pár csak azért használja őket, hogy egy kis pluszt adjon a hancúrhoz, amikor a PIV (pénisz a vaginában) szex nem része a tervnek.