BDSM- Hogyan vezesd be a párkapcsolatotokba?

Az elmúlt években a kötözéssel, dominanciával kapcsolatos megbélyegzés nagy része elillant, és sok kíváncsi pár keresi az új lehetőségeket, hogy magasabb szintre emeljék az együttléteket. A kötözés lehet lágy, érzéki és romantikus – valamint perverz és intenzív is. A partnered lekötözésének aktusa új, fizikai élményeket kínál, valamint a bizalom és a közelség intenzívebb érzését.

Sokan művészeti formának tekintik, akik gyakorolják a kötözés néhány bonyolultabb módszerét. A BDSM a hálószobai huncutkodások széles skáláját öleli fel, a partner szemének bekötésétől a csukló és a boka összekötéséig.

Hogyan vezesd be a párkapcsolatotokba? 

A téma felhozása nem egyszerű…

Sokat lehetne mesélni a meglepetés erejéről, de ne zúdítsd a partneredre azonnal a témát!

A megkötözés egyeseket pánikba ejthet, ezért fontos, hogy először beszélj partnereddel a vágyaidról és a korlátaidról.

Az új ötletek megbeszélése a partnereddel ijesztő lehet, és sokszor inkább részegen hozunk fel egy-egy javaslatot. Ez a technika gyakran beválik más szexuális kalandoknál is, de figyeljünk a figyelmeztetésre: a kötözés és az alkohol ne keveredjen. Ahol kötözésről van szó, ott a partnered biztonságáért és az ő élvezetéért is felelőssé válsz.

Beszélgessetek róla!

Amikor beszélgetsz a partnereddel, akkor mindenképpen tegyél fel nyílt kérdéseket, hogy betekintést nyerj a nézőpontjába és az érzéseibe azzal kapcsolatban, hogy először próbálja ki a megkötözést:

  • Van egy olyan fantáziám, ahol egyikünk a domináns a szex során. Te mit gondolsz?
  • Mit szólnál ahhoz, ha bekötött szemmel játszanánk, amikor szeretkezünk?
  • Mit szólnál ahhoz, ha az Édes Élet oldalán keresnénk néhány bilincset a hálószobába?

Az ilyen jellegű fantáziák átbeszélése segíthet abban, hogy jobban kapcsolódjatok egymáshoz párként, és a saját gondolataidat is kibővítheted a témával kapcsolatban, elmagyarázhatod az érzéseidet, ami lehetővé teszi, hogy együtt érezzen veled, és nyitottak legyenek.

Csak nyíltan

Ha valamelyikőtöket aggasztja a gondolat, hogy a kötöttséget beépítsétek a szexuális életetekbe, ne féljetek kimondani, és elmagyarázni, hogy miért. Gondold át az okait, és nyíltan beszéljétek meg azokat a partnereddel!

Lehet, hogy a beszélgetés során Te is kíváncsivá válsz. De mint minden más dolog a párkapcsolatban, a kikötözés sem való mindenkinek.

Nem szabad rosszul érezned magad, ha téged nem érdekel, miközben a szeretődet igen, de meg kell értened azt is, hogy a partnered fantáziál erről!

A megfelelő eszközök kiválasztása

Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd kipróbálni a BDSM-et, érdemes átgondolnod, hogy pontosan mit szeretnél kipróbálni, mielőtt bármilyen felszerelésbe beruházol, hogy a vásárlásod megfeleljen az igényeiteknek!

Az előjátékot és az érzéki játékot szeretnéd fokozni?

Te vagy a partnered preferálja a kikötözést vagy felváltva szeretnétek csinálni?

Örülnél neki, ha megkötöznének?

Ezek mind olyan kérdések, amelyeket fel kell tenned és mérlegelned kell, mielőtt bármit is megvásárolnál.

Első izgalmak

Felpörögtél, és készen állsz arra, hogy befektess az első bondage felszerelésedbe?

A kezdőknek való csuklóbilincsek és a szemkötők ideálisak az első alkalomra. A bilincsek lehetővé teszik, hogy kísérletezz a „rabul ejtéssel”, a szemkötő pedig nemcsak az érzéki játék elemét hozza be – hanem enyhíti a feszültséget is, amelyek az első kötözés alkalmával jelentkezhetnek.

A jó hír az, hogy a hálószobai kötöző szettek általában tartalmazzák ezeket az alapvető elemeket, és remek ár-érték arányúak, lehetővé téve a különböző játékokkal való kísérletezést anélkül, hogy hatalmas mennyiségű felszerelésbe kellene beruházni.

Látogass el BDSM kezdőknek kategóriánkba, hogy felfedezd a legjobb játékokat az első alkalomhoz!

Bőr vagy csipke?

Ha a kötöző felszerelés kinézete egy kicsit sok az ízlésednek, rengeteg alternatíva létezik a hardcore rajongók által favorizált hagyományos bőr helyett. Az Édes Élet kötöző felszerelése puha, de erős, és remek kiindulópont a romantikus kalandokhoz.

Vigyázz és kerüld a csomókat!

Az első kötésnél a legjobb, ha elkerülsz mindent, amivel csomót köthetsz, mint például a kötél. Egy idegesítő csomó, amit nem tudsz kibogozni, a legjobb esetben is rémálom, de a hálószobában biztosan nem akarod, hogy ez történjen. Javasoljuk, hogy kerüld a kötelet, amíg nem állsz készen arra, hogy elvégezd a biztonságos játékhoz szükséges alapokat!

Addig is nagyszerű alternatíva a Tease by Lovehoney Bondage Tape: ragad, így a csomók miatti aggodalom nélkül kötözheted meg a partnered csuklóját, a bokáját és szinte bármilyen testrészét, ahogy csak akarja.

„Meglepett, hogy milyen puha a szalag, valamint az ereje. Néhány tekerés a csukló körül, és máris rögzítve van, miközben kényelmes marad.” – KinksandKooks

Az egyetlen szabály, amit nem szabad elfelejteni, az a biztonság. Te és a partnered biztonsága a legfontosabb- gondolj erre, mielőtt a bilincsért nyúlnál. Győződj meg róla, hogy mindketten képesek vagytok kommunikálni, hogy kialakítottatok egy biztonságos szót, és hogy mindketten ismeritek a bilincseket, illetve azt, hogy hogyan oldjátok ki őket, mielőtt teljes mértékben használatba vennétek őket. Tudj meg többet a kötözés technikáiról ide kattintva!