Hogyan ajánlott tisztítani a latex ruhákat?

A latex egy természetes, biológiailag lebomló anyag, és hihetetlenül érzékeny az olajokra, beleértve a bőrön lévő természetes olajokra is. Ezért kell tudnod, hogyan ápold őket megfelelően!

A bondage és fétis ruházat drága lehet, ezért különösen fontos, hogy jól ápold őket, hogy évekig kiváló állapotban maradjanak. Szerencsére szuper egyszerű megőrizni a latex anyag állapotát annak érdekében, hogy újra és újra viselhető legyen.

Mindössze annyit kell tenned, hogy gondoskodsz a latex megfelelő mosásáról és tárolásáról. Következő útmutatónk segít abban, hogy megőrizd kedvenc darabjaid élettartamát!

1. Óvatosan vedd le!

Az első latex élményed után lehet, hogy vonakodsz levetkőzni, pedig nem kell! Használd ugyanazt a gondos technikát, amit a felvétel során alkalmaztál.

Édes Élet Pro Tipp: Nézd meg a latexruhák viseléséről szóló útmutatónkat, hogy megtudd, hogyan kell a legjobban csinálni!

2. Hogyan tisztítsd a latex darabokat?

Miután levetted a ruhadarabot, vidd be a fürdőszobába, és tedd a kádba vagy a mosdókagylóba, kerülve a fémekkel való érintkezést! A legtöbb fém elszínezi a latexet, ha akár csak kis ideig is érintkezik vele.

Használj langyos vizet és olyan szappant vagy sampont, amely nem tartalmaz olajat vagy kőolajat! A babasamponok általában megfelelőek, de mindig ellenőrizd a címkéket. Óvatosan habosítsd fel a latex ruhadarabot kívül-belül, hogy eltávolítsd a szennyeződést, és az izzadságot, majd öblítsd ki alaposan!

3. Hogyan szárítsd meg a nedves latexruhát?

Ha a ruhadarab tiszta, tedd át egy fehér törölközőre. Óvatosan törölgesd át a ruhadarabot kívül-belül, amíg teljesen meg nem szárad.

Ezután érdemes a ruhadarab belsejét hintőporral leporolni, hogy felszívja a felesleges nedvességet, ügyelve arra, hogy a varrások köré is kerüljön! Ezt követően rázd le a felesleget!

4. Hogyan tárold a latexruházat?

Ha a latex ruhád tiszta lett, a munkád még nem ért véget. A latexet megfelelően kell tárolnod, hogy megvédd!

A latex tárolásához csomagold savmentes selyempapírba!  Ez további védelmet nyújt a levegőben lévő nedvességtől.

Most helyezd egy fekete műanyag zacskóba, és tárold hűvös, sötét helyen, hogy megvédd a napfénytől!

Voila! A latexed mostantól minden alkalom után tiszta és friss lesz!