Kezdők útmutatója a szado-mazohoz

Ha Te is azok közé tartozol, akik úgy néznek az Édes Élet kötözős tartalmaira, mintha az egy idegen nyelven lenne írva, akkor nem vagy egyedül…Olyan sok eszköz és kifejezés van, amivel meg kell barátkoznod, hogy még a felszerelések egy részének a megértése is jelentős erőfeszítésbe kerülhet, nem is beszélve a használatukról.

Íme egy kis betekintés a kötözés, a fenyítés és a szado-mazo csodálatos világába.

Miért csinálják az emberek?

A BDSM a tevékenységek hatalmas skáláját fedi le, amelyet sokan erotikusnak és szexuálisan kielégítőnek találnak. Egyes perverzitásokat könnyebb megérteni, mint másokat.

  • Kísérletezz hatalmi játékokkal (alávetettség és dominancia).
  • Szélesítsd a szexuális és érzéki horizontot.
  • Fedezd fel a fétis és szerepjátékokat.
  • Növeld a szexuális repertoárt és technikákat.
  • Forradalmasítsd és optimalizáld a szexuális boldogságot.

A golyós szájkosarat úgy tervezték, hogy tompítsa viselője hangját, vagy megakadályozza, hogy beszéljen. Általában nem akadályozzák a légzést. A fej köré vagy a fej fölé van szíjazva egy gumilabdával, amely a viselő ajkai és fogai között helyezkedik el. A szájkosár a behódolás érzését kelti.

Mivel viselője nem tud beszélni, így kreatívabbá kell válnia a kommunikációban, partnerének pedig jobban meg kell értenie szeretője igényeit játék közben. A szájkosár egyéb típusai, beleértve a horgok, gyűrűk és racsnik mind megtalálhatók ebben a kategóriában. Tudj meg többet a golyós szájkosarakról ide kattintva!

Kötözéses készletek

All-in-one megoldások a bondage forgatókönyvekhez. A kezdőknek szánt hálószobai bondage-készletek általában egy pár bokabilincset, egy pár csuklóbilincset, egy szemkötőt és valamilyen ostort, korbácsot vagy pálcát tartalmaznak.

Néhány bondage-készlet tartalmaz tollakat, nyakörveket, köteleket, bondage-szalagot, és feszítő rudakat is.

A készletek segítségével kialakíthatod saját bondage felszerelésedet, amelyek általában olcsóbbak, mintha az összes elemet külön-külön megvásárolnád. Tudj meg többet a bondage készletekről ide kattintva!

Szemkötők

A szemkötő megakadályozza, hogy viselője bármit is lásson. A szembekötők lehetnek klasszikus alvómaszk stílusúak vagy sálak, amelyeket meg kell kötni.

A látás korlátozásával a viselő más érzékszervei élesednek. Ez növelheti az érintésre, ízlelésre, szaglásra és hangokra való érzékenységet. A bekötött szemű fél olyan gyönyört élhet át, amit korábban nem. 

Bondage csuklyák

Néha összekeverik a szemkötővel, – a bondage csuklya az arc felét, vagy az egészet eltakarja. Sokféle formában kapható- némelyik száj, orr vagy szemnyílás nélkül, valamelyik pedig teljesen nyitott arccal.

A bondage csuklyákat a megjelenés megváltoztatására, és az érzékszervek manipulációjára használják. Vannak olyan funkcionális csuklyák, amelyekbe szájkosarat építenek be. Tudj meg többet a bondage csuklyákról ide kattintva!

Bondage kötél és szalag

A bondage kötél bármilyen hosszúságú kötél lehet, amelyet kifejezetten egy személy megkötözésére használnak. A bondage szalag egy olyan szalag, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy egy személyen használják, és megkötözzék vele. Öntapadós, így bőrkímélő alternatívát kínál más szalagokkal szemben.

A kötelet kifejezetten emberek kikötözésére tervezték, és nem helyettesíthető a barkácsáruházakban kapható kötelekkel, amelyek gyakran keményebbek a bőrhöz és túl rugalmatlanok a bonyolult csomók megkötéséhez. Tudj meg többet a bondage kötélről és szalagról ide kattintva!

Erényövek és tisztasági eszközök

A tisztasági öv a nemi szervre vagy a nemi szervek fölé szerelt eszközt jelenti, ami tiltja a szexuális érintkezést.

Ezek közül néhányat a vizuális hatások miatt viselnek (például szerepjáték forgatókönyvben), de sok ebben a kategóriában található eszközt akár hosszú távon is lehet viselni megakadályozva ezzel a szexuális kapcsolatot másokkal, és önmagával. Tudj meg többet a tisztasági eszközökről ide kattintva!

Klitorisz bilincsek

Vagy egy dekoratív kis eszköz, amelyet a csiklóra lehet akasztani, vagy egy olyan szerkezet, amely közvetlenül a csiklóra csiptethető, és a szorításból eredő fájdalom, valamint az eszköz mozgatásából eredő élvezet keverékét eredményezi.

A fájdalom okozására alkalmazott klitorisz bilincsek zsibbasztó érzést kelthetnek a csiklóban, és a szexuális frusztrációt hangsúlyozzák az enyhe fájdalom mellett, amely izgató lehet. Ezek a bilincsek a csikló megnagyobbodását okozzák, ami előnyös lehet a szex közbeni élvezetek növelésében. Tudj meg többet a csiklóbilincsekről ide kattintva!

Here szíjak

Gyakran dekoratívak, de némelyikük péniszgyűrűként is funkcionál – jobb stimulációt nyújtva a partnernek és hosszabb ideig tartó erekciót a viselőjének.

Mások a pénisz és a herezacskó megjelenésének nyújtására vagy átmeneti deformálására szolgálnak, néha kellemetlenséggel vagy enyhe fájdalommal járnak, ami mind az élvezet része. Tudj meg többet a herepántokról ide kattintva!

Nyakörvek és pórázok

A nyakörv és a póráz együttesen használva egy olyan kötőeszközt alkot, amely a viselőjének irányítására használható. A nyakörv, ha önmagában viselik, gyakran a tulajdonjog szimbóluma, de korrigálhatja a testtartást is, vagy dekorációs céllal is viselhető.

Egyes nyakörvek zárható csatokkal rendelkeznek, amelyek megakadályozzák, hogy viselőjük levegye őket, így a kiszolgáltatottság vagy a birtoklás érzését hangsúlyozzák. Sok nyakörv elöl egy O-gyűrűvel van ellátva, hogy a nyakörvhöz pórázok, hámok és kötőeszközök is csatlakoztathatók legyenek. Tudj meg többet a nyakörvekről és pórázokról ide kattintva!

Elektro szexjátékok

A játék bármely formája, amely elektromosságot használ erotikus érzések vagy fájdalomkeltés céljából. Az elektro szexjátékok számos tartozékkal rendelkeznek, a dildóktól, popsi dugóktól és golyós vibrátoroktól kezdve egészen az árammal ellátott kesztyűkig, péniszpántokig és mellbimbóbilincsekig minden megtalálható.

Az elektro szexjátékok érzése a vibrációhoz hasonló, mélyebbre hatoló érzés. A szintek változtathatók, így nagyon finoman kezdheted, és felfelé haladva mindig kényelmesen tudsz dolgozni. Tudj meg többet az elektro szexjátékokról ide kattintva!

Csiklandozó

A csiklandozó teljesen vagy részben tollakból készül, amelyet a bőr csiklandozására és ingerlésére használnak. A bőrön végigfutó toll érzése izgatja az idegvégződéseket, amitől libabőrös leszel, így átmenetileg érzékenyebbé válsz az érintésre.

A tollcsiklandozókat gyakran használják az előjáték során, hogy fokozzák a vágyat, és a szexuális érintkezésre való várakozás érzését okozzák, ami fokozza a lelki izgalmat. Tudj meg többet a tollcsiklandozókról ide kattintva!

Korbács

A korbácsnak több felülete van, amelyek nagyjából egy időben érik a bőrt. Mivel a korbácsok az ütés erejét nagyobb felületen oszlatják el, az érzett fájdalom gyakran kisebb, mint az ostor által okozott fájdalom.

A korbácsok kiválóak az előjáték során – csak ingereld a partneredet azzal, hogy a szálakkal fel-alá járkálsz a bőrén, hogy a szívét megdobogtasd. Tudj meg többet a korbácsokról ide kattintva!

Bilincsek

A csukló lefogásának egy formája, amely a két kezet köti össze. Két csuklóbilincsből és egy láncból álló eszköz, amelyek általában fémből készülnek a szokásos rendőrségi stílusban.

A bilincseket hagyományosan a kezek hátrafelé történő rögzítésére használják, de használhatók a csukló rögzítésére is egy tárgy vagy rögzítő elem körül, amelyek megakadályozzák azt, hogy a viselője elmozduljon a helyéről. Tudj meg többet a bilincsekről ide kattintva!

Maszkok

Olyan dekoratív kiegészítő, amelynek célja, hogy megváltoztassa a viselője megjelenését vagy elrejtse valódi személyazonosságát. Gyakran viselik fétis, swinger partikon és rendezvényeken, hogy ne ismerjék fel őket személyesen.

A maszkokat a partnerek közötti szerepjátékokban is előszeretettel használják. Tudj meg többet a maszkokról ide kattintva!

Orvosi fétis

Egy kategória, amely magában foglal mindent, ami orvosi jellegűnek tekinthető. Ide tartoznak többek között a nőgyógyászati felszerelések, és az elektrostimulációs készletek is. Tudj meg többet az orvosi fétisről ide kattintva!

Bimbóbilincsek és szopókák

Olyan tárgy, amit rácsíptetsz a mellbimbóra, hogy növelje az érzékenységet vagy a méretet, és kellemes fájdalmat okozzon az adott területen. Általában állíthatók, hogy lehetővé tegyék a mellbimbóra gyakorolt nyomás szabályozását.

A vibráló mellbimbóbilincsek ugyanezt az elvet követik, viszont az érzések fokozása érdekében ezek vibráló golyókkal vannak kombinálva. A bilincsek eltávolítása után a mellbimbók megduzzadnak és érzékenyebbnek tűnnek. Tudj meg többet a mellbimbócsipeszekről és szopókákról ide kattintva!

Szexgépek

Olyan (általában elektromos) gép, amelyet úgy terveztek, hogy szimulálja a toló mozdulatokat, hogy a felhasználónak lehetővé tegye a penetrációs szexet, mintha egy partnerrel lenne.

Ezek gyakran gyorsabb lökési beállításokkal rendelkeznek, amelyek fizikailag kielégítőbbek lehetnek a felhasználó számára, mint a partnerrel való szex, és népszerűek a „kényszerített orgazmusról” szóló fantáziákban (gyakran megkötözéssel is jár). Tudj meg többet a szexgépekről ide kattintva! 

Fenekelő lapátok

Lapos, általában fogantyúval ellátott eszköz, amelyet ugyanúgy használnak, mint a kezet egy másik személy vagy önmagunk elfenekelésére. Különböző textúrájúak, hogy különböző érzeteket keltsenek, amelyek vagy felerősítik vagy elnyelik az erőt, hogy az ütés keményebb vagy lágyabb legyen.

A legtöbb lapátot bőrből készítik, amely sokkal puhább a bőrhöz képest, mint a fa, és hallható csattanást biztosít, amely mindkét partner számára fokozza a verés vagy a fenekelés élményét. A fenekelőket gyakran használják az érzéki játék részeként, hogy az érintés hangsúlyozásával felébresszék az idegvégződéseket és adrenalin löketet idézzenek elő. Tudj meg többet a fenekelő lapátokról ide kattintva!

Ostorok

Az ostornak van egy egyedi felülete, amellyel egy másik személyt meg lehet ütni, hogy fájdalmat okozzon. Különböző formájú, méretű és stílusú ostorok léteznek.

Hasonló tárgyak közé tartoznak a lovaglópálcák és a botok. Ezek általában élesebb csípést biztosítanak, mint a lapátok és a korbácsok. Tudj meg többet az ostorokról ide kattintva!

Csukló- és bokaszorítók

A csukló vagy a boka körül viselendő tárgy, amely korlátozza a mozgást, vagy valami mással együtt használható a mozgás korlátozására.

Ebben a kategóriában a testet korlátozó eszközök széles választékát találod mindenféle kombinációban: például nyaktól- csuklóig, csuklótól- combig, vagy bokától- csuklóig. Tudj meg többet a csukló- és bokaszorítókról ide kattintva!