Mi a BDSM és a szadomazochizmus?

Gondolkodtál már azon, hogy mit jelent a BDSM? Fedezzük fel most együtt!

A BDSM egy mindenre kiterjedő kifejezés, amelyet minden olyan szexuális viselkedésre használnak, amely „perverznek” tekinthető. A fájdalom, a fizikai korlátozás és a szolgalelkűség egy nem szexuális forgatókönyvben elítélendő lenne. BDSM körökben azonban ezeket a gyakorlatokat mindkét résztvevő beleegyezésével végzik a kölcsönös kielégülés és izgalom érdekében.

Fenekelés, korbácsolás, megkötözés, karmolás – bármit is szeretnél kipróbálni, a BDSM és a kötözésről szóló útmutatónkkal gyorsan szexuális ragadozóvá válhatsz, és előhozhatod a perverz oldaladat…

Mit jelent a BDSM?

A BDSM három fő területre, illetve hat különböző „aktusra” osztható:

 • Kötözés és fegyelmezés
 • Dominancia és alávetettség
 • Szadizmus és mazochizmus, amelyek ugyan külön preferenciák, gyakran szadomazochizmusnak is neveznek.
 • Kötözés
 • Fizikailag lekötözve lenni, vagy fizikailag megkötni valakit, megfelelő felszereléssel.

Sokan tudtukon kívül engednek meg maguknak egy kis kötözést, amikor játékosan használják azokat a szőrös bilincseket, amelyeket a barátaik viccből vettek nekik – és sokan élvezik is az élményt!

Az egyik ok, amiért a kötözés a BDSM-tevékenységek közül a legnépszerűbbek közé tartoznak, az az, hogy a partnerednek a kiszolgáltatottság, neked pedig az uralom érzését nyújtja, és fordítva. A tudat, hogy azt csinálhatsz a partnereddel (az ésszerűség határain belül!), amit csak akarsz, a saját vagy az ő örömére, irányítva minden egyes orgazmikus borzongást, rendkívül kielégítő élmény.

Más emberek egyszerűen csak vágynak a megkötözés érzésére, a szorítás és a vonaglás érzésére egy szexuális forgatókönyvben. A bondage kiválóan megtanít arra, hogy hátradőlj és élvezd, amit a partnered csinál anélkül, hogy bármi miatt is aggódnod kellene. Végül is, ha te vagy az, aki meg van kötözve, nincs más választásod, mint hátradőlni és élvezni az eseményeket!

Fegyelmezés

A fegyelmezés az engedelmesség kikényszerítése, és az irányítás megszerzése szabályok, és/vagy más büntetési formák révén.

Ha valaha is élvezted a fenékre adott határozott pofon érzését, vagy szeretnéd megvalósítani iskolai fantáziáidat, akkor jó eséllyel szereted a fegyelmezést.

Lényegében a fegyelmezés akkor történik, amikor a kapcsolat alárendeltje figyelmet igényel, hogy helyrehozza a „bűneit”. A szabályokat az aktus előtt határozzák meg, és mindkét partner egyetért velük. Ezek lehetnek olyan könnyedek, mint „el kell mosogatni, mielőtt bármilyen pajzánságra sor kerülne”, vagy olyan szigorúak, mint „nem szabad orgazmust elérned”.

Édes Élet Pro Tipp: Ha új vagy a BDSM-ben, akkor kipróbálhatsz egy szerepjátékot, ahol a csintalan nővérkédnek néhány fegyelmező verést adsz minden alkalommal, amikor véletlenül leejti az „orvosi felszerelést” a padlóra. Ha jobban bele akarsz bonyolódni a fegyelmezésbe, a büntetéseid felfedezhetik a fizikai (például vesszőzés) és a pszichológiai (megalázás vagy szóbeli ostorozás) területeket is.

Uralkodás

Olyan viselkedések, szokások és rituálék sorozata, amelyek lehetővé teszik az irányítás és a hatalom gyakorlását mások felett.

Talán észre sem veszed, de a legtöbb kapcsolatban van egy „domináns” és egy „alárendelt” partner.  Rajtad múlik, hogy mennyire akarod felfedezni ezeket a szerepeket.

Sokan szeretik gyakorolni domináns oldalukat a hálószobában, fegyelmezéssel és rabsággal irányítani a partnerüket. Sokan mások a mindennapi életben szeretik gyakorolni a dominanciájukat, és olyan kapcsolatot alakítanak ki, amely nagyrészt ezekre a szerepekre épül.

Ha élvezed a szexuális irányítás érzését, talán más módon is szívesen kifejezed a dominanciádat, például arra kényszeríted az alárendeltedet, hogy bizonyos házimunkákat és tevékenységeket végezzen a ház körül, vagy megköveteled tőle, hogy nyakörvet viseljen. Azt is kipróbálhatod, hogy úgy dominálsz a partnered felett, hogy irányítod az orgazmusát, a stop-start technikát használva, amíg úgy nem döntesz, hogy eljuthat a csúcsra.

Behódolás

Az engedelmesség állapota, amely a másiknak való alávetettségből fakad.

A dominancia és az alávetettség kéz a kézben jár. Az alárendelt partnernek úgy kell teljesítenie, ahogy a domináns kéri, vagy kockáztatja, hogy bármilyen módon fegyelmezni fogják.

Az alárendeltek élvezhetik, hogy szex közben elveszik tőlük az irányítást egy golyós szájkosár használatával, ami meggátolja őket abban, hogy beszéljenek, vagy csukló- és bokaszorítók használatával, hogy megakadályozzák őket abban, hogy megérintsék magukat vagy a domináns partnert. Ez a fajta hatalomcsere szexuálisan nagyon kielégítő és érzelmileg kifizetődő lehet.

Sokan kiterjesztik ezt az alárendeltséget úgy, hogy az életmódjuk részévé váljon, és megengedik domináns partnerüknek, hogy a kulcs őrzője legyen a tisztasági övüknek, vagy vállalják a ház körüli jobbágy vagy rabszolga szerepét.

Szadizmus

Szexuális kielégülést szerez másoknak a fájdalom okozásával.

A szadizmus gyakran „csúnya” szónak számít, mivel a televízióban és a filmekben bűnözőkkel, valamint erkölcsileg romlott karakterekkel kapcsolatos. A szadizmust és a mazochizmust azonban a BDSM közösség jó dolognak mutatja, nem pedig rossznak.

Ha szadista vagy, akkor élvezed, hogy fizikai büntetés vagy megalázás révén fájdalmat okozhatsz. Ennek mindig közös döntésnek kell lennie, azzal a megértéssel, hogy ez az egyik vagy mindkét fél számára valamilyen szexuális élvezetet nyújt.

Sok szadista szeret korbácsot vagy pálcát használni a partnerén, míg mások szeretnek egy kicsit továbbmenni, és bilincseket vagy forró viaszt használni.

Mazochizmus

Szexuális élvezetet kapni a fájdalomtól.

A mazochizmus tehát lényegében a szadizmus ellentéte. A mazochisták élvezik, ha fájdalmat okoznak nekik ők maguk vagy egy domináns/szadista partner, ami gyakran szexuális kielégüléshez vagy akár orgazmushoz vezet.

Sok mazochista élvezi a fájdalom átélését, mivel az nagy mennyiségű endorfint szabadít fel, ami jó közérzetet vagy „természetes mámort” okoz. Arról is beszámoltak, hogy a mazochisták a korbácsolás vagy megalázás után katartikus érzéssel töltődnek fel, ami ellazítja őket.

A nemi szervek kínzása vagy fájdalmas megkínzása gyakran szexuális élvezetet okoz, mivel az érzések annyira egyediek és intenzívek.

A mazochista oldalad felfedezésének jó módja, ha beruházol néhány bilincsbe és súlyba, amelyeket egyedül vagy egy partnerrel együtt is használhatsz. A szúró hatás hihetetlenül erotikus lehet, és a súlyok húzása olyan érzéki égető érzést biztosít, amit semmi mással nem érhetsz el!

Első a biztonság

A legfontosabb dolog, amit nem szabad elfelejtened minden BDSM alkalom során, hogy mindennek biztonságosnak kell lennie!  Íme az Édes Élet praktikus tippjei, hogy a legtöbbet hozd ki a perverz élményből:

 • Győződj meg róla, hogy van egy biztonságos szó/cselekvés, amit bármikor megtehetsz, hogy megállítsd a játékot, ha túl sok lesz neked.
 • Ha a partneredet nem érdekli, akkor ne erőltesd a dolgot. A BDSM-et csak akkor szabad gyakorolni, ha mindkét partner hajlandó rá.
 • Ha többen is részt vesznek a pajkos akcióban, akkor győződj meg róla, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy mi fog történni. A csoportos helyzetek ijesztőek lehetnek, ha úgy tűnik, hogy senki nem tudja mit csinál!
 • Beszéljétek meg a szabályokat és a határokat, mielőtt bármi elkezdődne. Ezeket az irányelveket akár írásban is rögzíthetitek, hogy a dolgok egyértelműbbek legyenek.
 • Ne használj fájdalomcsillapítót vagy alkoholt az eljárás során, mivel ezek elzsibbaszthatják a fájdalmat, és így hajlamosabbá válhatsz a sérülésekre.
 • A legfontosabb, hogy érezzétek jól magatokat és maradjatok biztonságban!