Hogyan válassz a baszk, a melltartó vagy fűző közül?

A baszkok, bustierek és fűzők nagyszerűek a homokóra alak kialakításához – de mi a különbség?

A baszkok, fűzők és bustierek meghatározása cégenként eltérő. Bármilyen fehérnemű, aminek hátulján fűző van, az homokóra alakot csinál, és fűzőnek nevezhető. Ez sok zavart okozhat, amikor megpróbálod eldönteni, mit vásárolj, és hogyan mérd meg magad. Tehát mi a különbség e ruhadarabok között, és hogyan változtatja meg az alakodat a viselésük? Most ezt a rejtélyt fedjük fel!

Mi az a baszk?

A baszk egy olyan alsóruha, amely úgy néz ki, mint egy fűző, a mellek számára kialakított kosarakkal. Lehet, hogy műanyag csontozással rendelkezik, viszont ez nem csökkenti a derekad kerületét.

Hogyan mérik a baszkokat ruhaméretben?

A baszkokat ruhaméretekben vagy melltartóméretekben mérik. Gondolj rá úgy, mint egy melltartó hosszabb változatára vagy egy jó alátámasztást biztosító mellényre.

A méréshez pontosan meg kell mérned a mellkasodat, illetve a mell alatti részt. Ha centiben mérik, akkor a mell alatti méretedre lesz szükség. Ez ugyanaz, mintha a melltartóhoz mérnéd meg a mell alatti részt.

Ezt a méretet az S/M/L stb. táblázatokkal is összevetheted, hogy megbizonyosodj arról, hogy a megfelelő méretet választottad!

Mi az a melltartó?

Egy rövidebb ruhadarab, amely úgy néz ki, mint egy fűző, de viselhető felsőként, ruha fölött vagy alsóruhaként is. Lehet, hogy műanyag csontozással vagy acél betéttel rendelkezik, de a bustierek nem csökkentik a derekadat, és nem változtatják meg az alakodat.

A bustierek alakjukban hasonlítanak a hosszúszárú melltartókhoz, és korlátozások nélkül simítják a felsőtest felső részének a formáját.

Hogyan mérik a melltartót?

A bustiereket általában ruhaméretekben mérik, viszont mindenképp ajánlott a mérettáblára hagyatkoznod, mivel amit az egyik cég 6-os méretnek nevez, azt egy másik cég 10-es méretnek jelöl. A kifutón kívül nincs olyan, hogy szabványos mérettáblázat.

Ahhoz, hogy megmérd magad egy melltartóhoz, meg kell mérned a melledet, a derekadat és a csípődet, valamint össze kell vetned a kívánt ruhadarab mérettáblázatával. Ne feledd, hogy a bustiereket nem úgy tervezték, hogy csökkentsék a derekadat, ezért át kell gondolnod, hogy passzolni fog-e rád. Ha túl kicsi, akkor valószínűleg elszakad, ha megpróbálsz belepréselődni.

Ha egy melltartó mérete 34″ 26″ 34″, Te pedig 36″ 27″ 36″ vagy, akkor a melltartó viselhető, feltéve, hogy hátul fűzős, és hajlandó vagy a fűzős rész felső, illetve  alsó részén 5 centis rést hagyni, a derékrészen pedig 2 centit. Ha a melltartó hátul kampókkal és szemekkel van ellátva, akkor az ügyfélszolgálattal kell egyeztetned, hogy a kampók és a szemek elegendő plusz szélességet biztosítanak-e ahhoz, hogy a melltartó rendesen illeszkedjen rád. Ne felejtsd el megadni a saját méreteidet, hogy biztosan tudjanak segíteni Neked.

Édes Élet Pro Tipp:Fontos, hogy a melltartó elszakad vagy megsérül, ha megpróbálod magadra erőltetni! A bustierek anyaga és szerkezete nem olyan erős, mint egy fűzőé, ezért ezeket a ruhadarabokat úgy kell kezelned, mintha nem lennének rugalmasak.

Mi az a fűző?

Olyan alakformáló ruhadarab, amely fémcsontokat tartalmaz. Felső vagy alsóruházatként is viselhető. A fűzőket hüvelykben mérik, és ez határozza meg, hogy a fűző hány centiméteres a derék körül, amikor zárva van. A fűzőket úgy tervezték, hogy javítsák a testtartást, csökkentsék a derekat és növeljék a mellkast.

Hogyan mérik a fűzőt?

A fűzőt centiben mérik a derékméretre vonatkoztatva.

Ha egy fűző 36-os méretű, akkor a fűző dereka 66 centit fog mérni, amikor teljesen rásimul a hátadra. A fűzőket úgy tervezték, hogy csökkentsék a derekad méretét, így ne lepődj meg rajta, ha a ruhaméret szerinti darab kisebb az átlagosnál!